Frölunda Judo

Inom Frölunda Judoklubbs regi bedrivs även andra kompletterande aktiviteter och projekt av och för våra medlemmar.

Judolek !

Här lär sig ungdomarna inte judo. Målet är att engagera 5-7 åringarna. Här är det mest rörelseträning (koordinationsövningar), hoppa och kasta sig på en tjock blå matta (fallteknik…), leka lekar (t.ex. “Vem är rädd för Truls”) samt lite “brottning” på mattan (killarna gillar detta men oftast inte flickorna….).

Judo 8-10 år !

Här lär sig ungdomarna Judo strukturerat inom de s.k. mongraderna. Man genomför även klubbtävlingar för de som vill detta. Men viktigast av allt, man håller träningen med inriktning på “rolig” och “lekfull”.

Judo 10-13 år !

Här lär sig ungdomarna Judo strukturerat inom de s.k. ungdomsgraderna samma som för 7-9 åringarna. Men oftast har barnen vuxit i längd och vikt och blir då för “olika” eller “ojämlika” för att träna tillsammans. Därför får de flytta till denna gruppen för att få en mer kvalitativ träning samt att undvika att skada varandra p.g.a. viktskillnader mm. Man genomför även klubbtävlingar för de som vill detta. Men viktigast av allt, man håller träningen med inriktning på “rolig” och “lekfull”.

Ungdom 14 år -, Avancerade !

I denna gruppen tränar de ungdomar och vuxna (tillsammans) som nu har fått ett mer genuint intresse för judon som sport. Här engageras de tränare som är specialister inom sitt område. Med detta menas att samma tränare inte är tränare hela tiden. Träningen är teknik- konditions- och tävlings inriktad. Judokas från denna gruppen har möjlighet att deltaga i distriktsmästerskap mm.

Tävlingsverksamhet !

Tävlingsverksamhet omfattar allt från klubbmästerskap, distrikts- & regiontävlingar, rikstävlingar (SM), till internationella tävlingar såsom Europamästerskapen (EM), Världsmästerskapen (VM), och slutligen Olympiska spelen (OS).

Motionsverksamhet !

När man blir äldre kanske man inte kan träna ordentligt p.g.a. skador, handikapp, familjesituation mm. Då passar denna gruppen utmärkt. Här tränar man efter principen “att hålla igång och ha kul”. Det har även visat sig att föräldrar till barn i ungdomsgrupperna provar sina vingar här. Gruppen har även en sammanhållande funktion för klubbens “Seniorer” då klubben behöver hjälp med diverse jobb som är “vuxenrelaterat” t.ex. underhåll av klubbhuset, lägerplanering.

Eftermiddags verksamhet

Eftermiddags verksamhet vänder sig till skolor som vill erbjuda judo som tillval i skolorna. I dessa grupper tränar endast ungdomar som valt SIA-judo via skolan. Dessa ungdomar erbjuds senare att deltaga i klubbens ordinarie verksamhet, om de vill fortsätta med judo på egen hand.

Handikapp Judo!

Grupper som enbart vänder sig till personer med fysiska handikapp av olika slag. Särskilda tränare håller i denna judo verksamhet. Tränarna har gått särskild central utbildning för att ge dessa träningar.
Mer information kan erhållas vid kontakt med klubbens kansli.